Selecteer een pagina

Fiscale tips

Ondernemers, managers en administrateurs worden elk jaar weer geconfronteerd met nieuwe tarieven, premies, uitvoeringsmaatregelen en wetten. In de jaarlijkse Pro Memorie is deze informatie op een overzichtelijke wijze voor u samengevat.

Daarnaast zijn enkele veelgebruikte, variabele gegevens opgenomen, zoals de rentetarieven van de ECB, de wettelijke rente, de belasting- en invorderingsrente en valutakoersen.

De Pro Memorie is een handig naslagwerk voor de administratievoering van bedrijven, instellingen en ondernemers. De hoeveelheid en gedetailleerdheid van deze informatie is zodanig dat deze handzame en overzichtelijke samenvatting een belangrijk hulpmiddel is.

Lees meer:

Alpha Rainbow 7 December 2016

Op 7 december a.s. zullen wij door ons gewaardeerde lid Michiel van Beek worden ontvangen bij zijn bedrijf Alpha Rainbow. Met een aantal medewerkers doet hij klant- en werknemerstevredenheidsonderzoeken als basis voor een gedegen marketingadvies en -implementatie. Tijdens onze bijeenkomst zal hij met aansprekende voorbeelden komen hoe dat werkt en waarom veel onderzoeken te veel aan de oppervlakte blijven.
Nadat wij met de gebruikelijke borrel zijn ontvangen vanaf 17.15 u aan de Wilhelminasingel (voormalige SNS-bankgebouw t.o. de Sassenpoort, parkeren kan bij Michiel va 17.15 u gratis op eigen terrein achter hun kantoor.), zal hij tussen 17.45 en 19.00 uur een boeiende presentatie geven met de titel ?Wat drijft de klant?? Misschien kunnen wij na afloop van zijn presentatie nog wel vragen stellen over de peilingen en uitkomsten van de kiezerstevredenheid in de VS ??.

Om de methoden van zijn bedrijf voor ons nog concreter en aansprekender te maken hebben wij hem jullie e-mailadressen gegeven. Binnenkort krijgen jullie van hem een bericht met een link naar een aantal vragen over onze eigen KZA. Of je nu wel of niet op de 7e aanwezig zult zijn, we verzoeken jullie allemaal deze vragen te beantwoorden. Het kost maar 2 minuten. Als het goed is krijgen we dan van Michiel een prachtige terugkoppeling wat we er mee kunnen verbeteren aan onze mooie club.

Het diner na afloop is slechts enkele tientallen meters verder; we gaan een fijn tweegangendiner verorberen bij ?la Cucaracha?, het befaamde Texmex-restaurant in de Sassenstraat. Dat daar wat Spaanse of Zuid-Amerikaanse wijn bij geschonken gaat worden, is zeer waarschijnlijk.

Geef je dus zo snel mogelijk op bij onze secretaris wim van der Ven (vanderven@notariaathattem.nl) Het wordt weer een prachtige avond!

Urbana 12 oktober 2016

Jullie worden de betreffende woensdag op de gebruikelijke tijd, dus vanaf 17.00 uur verwacht in de uitspanning Urbana, aan de Wipstrikkerallee 213. Na de eerste borrel zullen we rond 18.15 u in de kelders het strijdperk betreden, om tegen 19.45 u in het restaurant de ervaringen aan tafel uit te wisselen bij een lekker diner. Vincent en Freek van de commissie die zich met de interne en externe digitale communicatie bezighouden zullen rondom het eten een beknopte inleiding over de voortgang van hun activiteiten houden. Bezoek alvast de nieuwe website zou ik zeggen.
Maar nu eerst: in de agenda zetten en aanmelden bij onze secretaris Wim van der Ven (vanderven@notariaathattem.nl) ! De volgende keer kan dat waarschijnlijk al via de website plaatsvinden.

Las Rosas 31 Augustus 2016

De meesten van ons zijn nu hard bezig om het spul, zoals we dat in de bouw altijd plachten te zeggen ?vakantiedicht?, te maken. Alles moet nog worden afgerond voor de vakantie, alsof de wereld daarna niet meer zou bestaan. Voor het scheiden van de markt willen we toch nog even jullie aandacht: direct na de vakantie, op woensdag 31 augustus, is er namelijk al weer een KZA-bijeenkomst. Deze keer organiseren wij als bestuur dat weer. We hebben een gids van het HCO ingeschakeld die ons langs enkele historisch zeer interessante plekjes en gebouwen in Zwolle gaat leiden. En dat doet vergezellen van interessante en boeiende verhalen c.q. achtergronden rondom het thema ? de moderne devotie’. Daar wil je bij zijn!
Zoals gewoonlijk verzamelen we ons om de borrel. Deze keer is dat tapasbar?Las Rosas. Zorg dat je daar om 17.00 uur staat, dan kunnen we namelijk om 17.15 uur vertrekken voor een 1 1/2 uur durende wandeling, om vervolgens weer terug te keren naar dezelfde gelegenheid om gezamenlijke heerlijke Spaanse tapasmaaltijd te nuttigen.

Las Rosas

2015

In februari hadden we de boekpresentatie over de Vinders van Dingen van auteurs Henk van der Honing en Marcel Douma op de Verhalenboot, gevolgd door een creatieve uitspatting in Popart-stijl in het KPMG-kantoor van Wim van Welsem in april. De junibijeenkomst stond in het teken van het aanscherpen van onze eigen professionele expertise onder leiding van Roel Kiers in het Beugeltje, met BBQ. Eind augustus konden we luisteren naar de boeiende voordracht van Olympisch roeier Nico Rienks bij Mizu en in oktober mochten we eten bij Koperen Kees na een uitgebreide rondleiding bij theater De Spiegel. We sloten het jaar af met een gepassioneerd weefstoffenverhaal van Jelmer Pott in Hattem met een smakelijke Italiaanse maaltijd na.

2014

In 2014 gaf dijkgraaf Herman Dijk een boeiende lezing over het gevecht van Zwolle tegen het water in Mizu en hebben we ons logo vernieuwd. In juni was de Belgische Keizer onze gastheer voor een avond WK-voetbal (gewonnen!) en in de zomer konden we onze golfvaardigheden oefenen bij Golfclub Zwolle, inclusief BBQ. Meer sport in het najaar tijdens de boeiende rondleiding door het PEC-stadion. De afsluiting van het jaar vond plaats bij zorgboerderij De Langenhof, waar brigade-generaal BD Tony van Diepenbrugge een presentatie over het Nederlands-Duitse legerkorps gaf.

2013

In 2013 is het bestaande format in werking getreden tijdens een bijeenkomst in caf? ?t Hoogh aan de Sassenstraat in Zwolle. Vincent Wiegers nam ons vervolgens mee in de wereld van de social media in de Droom van Zwolle en de Verhalenboot was daarna wederom het d?cor voor de verhalen over de vis-misstanden in de voedselindustrie, verteld door IJsbrand Velsenboer. In de zomer zijn we gaan schermen bij de Molencaten in Hattem en in het najaar heeft Marijn Dane een workshop over Hersenspinsels verzorgd bij de Dutch Golf in Hattem. Het jaar werd afgesloten bij het Vrouwenhuis en een diner bij Humphrey?s aan de Melkmarkt.

2012

In 2012 eindigden we het jaar op de Verhalenboot in de Thorbeckegracht met een verhalenworkshop van cultureel ondernemer Rob Bults.

Ik blijf graag op de hoogte van de bijeenkomsten

Ik meld me aan.

You have Successfully Subscribed!