Selecteer een pagina

Over de KZA en brouwerij ‘De Witte Leeuw’

 

Introductie

Ergens twee jaar geleden hebben wij als KZA een presentatie van brouwer Rowan Huigen gehad in Cafe Zuijdt in Zwolle. Collega en KZA-lid Mario van der Hoorn introduceerde hem en zijn vrouw bij ons, omdat hij deze bijzondere man zo nu en dan vrijblijvend adviseerde. We proefden tijdens de bijeenkomst onder andere zijn creatie ‘Amarillo Sun’, een speciaal-bier met grote potentie, vonden wij. Iets waar wij enthousiast van werden en als zakelijk adviseurs wellicht wat aan konden bijdragen. De vraag was alleen: Hoe? Wij hebben inmiddels twee gesprekken met hen gehad om ons daarop te oriënteren en zijn tot de conclusie gekomen dat we het een kans moeten geven. Dit is de uitwerking er van die we aan de leden willen voorleggen.

 

Het project

Destijds waren Rowan en zijn vrouw op zoek naar financiering. Dat is nu geen item meer. Wel de investeringsvragen zijn actueel. Verder gaat het vooral om de begeleiding bij de verdere uitbouw, groei en professionalisering. Dat betekent eerst het neerzetten van een ondernemingsplan en een degelijke strategie, dan uren individueel advies en begeleiding en tenslotte het ter beschikking stellen van netwerken.

 

Voorwaarden

We willen stellen dat het echt een project is, dus met een kop en een staart; een niet vrijblijvende verbintenis voor een bepaalde tijd met een wederzijds belang. Van Rowan verwachten we openheid, wij bieden vertrouwelijkheid. Onze bijdrage is in principe onbezoldigd, maar als er goede resultaten worden geboekt als gevolg van onze betrokkenheid zal dat ook  tot uiting moeten komen in mogelijk betaalde vervolgopdrachten en/of een financiële tegemoetkoming terug naar deelnemers of een succes-fee voor de vereniging als geheel. Hoe, dat is nog vast te stellen.

Waarom voor de KZA?

We willen met project ‘De Witte Leeuw’ een project definiëren waaraan alle leden van de KZA vrijwillig op hun eigen gebied een bijdrage kunnen leveren. Door een aantal terugkoppelingen tijdens onze bijeenkomsten krijgen de leden dus een soort podium waardoor hun bijdrage en vakgebied duidelijk wordt.

Door het gemeenschappelijke aan het project heeft het een bindende werking tussen de leden. Bovendien heeft het veel inhoudelijkheid; een verzoek dat al vaker door jullie is geopperd. Omdat het ‘real-life’ is, geeft het ook betrokkenheid. En het onderscheidt ons ook een beetje van al die andere clubs.

De vraag aan jullie

Rowan en Inge en hun Witte Leeuw bieren willen hun producten en productkennis, klanten, ideeën, enthousiasme en een investeringspotentie koppelen aan de kennis, ervaring en netwerken van de KZA en haar leden om een groei in afzet te bewerkstelligen.  Faciliteren wij hen en doen we mee? Zo ja, dan maken we met een paar van jullie een format en gaan we van start. Wellicht levert het ons ooit nog eens een KZA  (Kiek Ze An) special IPA op.

Ik blijf graag op de hoogte van de bijeenkomsten

Ik meld me aan.

You have Successfully Subscribed!