Selecteer een pagina

Wat hebben we gesmuld de 6e december! En dan te bedenken dat we die Marokkaanse gerechten allemaal zelf hebben klaargemaakt! De sfeer was uitstekend en fijn dat we weer twee potenti?le leden hebben mogen ontvangen. We hopen dat jullie je snel aanmelden Hilly en Erik.
We sloten de avond af met een klein incidentje met kokend theewater. Peter meldt dat door het koelen erger is voorkomen, dat hij nog wat rode vlekken heeft en er geen brandblaren zijn. Gelukkig maar. Beterschap Peter.

Zoals al aangekondigd is onze eerstvolgende bijeenkomst op 7 februari. De lokatie is nog niet vastgelegd dus die horen jullie nog. Zet in ieder geval de datum alvast in je agenda. De inhoud is al wel bekend. Onze eigen Trea ten Kate zal de avond verzorgen met haar boekpresentatie, en dat wordt boeiend!
In ‘Een kameel op de weg’ neemt Trea de luisteraar mee op reis van Zwolle naar Dakar.

Als je haar 10 jaar geleden had gevraagd naar haar favoriete vakantiebestemming, dan had ze geantwoord: Vlieland. Backpacken, bungeejumpen, wildwatervaren heeft ze nooit gedaan. Ze is zelfs nooit op Tienertoer geweest. Hoe is deze niet-zo-avontuurlijke Zwollenaar dan verzeild geraakt in een roadtrip van Zwolle naar Dakar? In haar boekpresentatie vertelt ze er alles over. Aan de hand van kleurrijke foto’s en boeiende verhalen geeft ze je het gevoel dat je een stukje meereist van Zwolle door Europa naar Marokko, Mauritani? en Senegal en dwars door de zinderende hitte van de Sahara. De volgeladen Nissan Qashqai van Trea en haar partner Mahamadou Kebe steekt schril af tegen de zwaar beladen ezelskarretjes, oude bussen, volgeladen taxi’s (met soms een schaap of een kameel op het dak) en rokende vrachtwagens die zij onderweg tegenkomen. Met gevoel voor humor beschrijft ze de uitdagingen bij de vele checkpoints en grensovergangen. Liefdevol vertelt ze over het warme onthaal door haar Afrikaanse schoonfamilie.

Als we dan weer terug keren naar ons eigen kouwe kikkerlandje, sluiten we de boekpresentatie af met een oerhollands stamppotbuffet. Ach ja, het kan verkeren.
Nu op naar de kerst, wellicht een witte. Dan een al dan niet knallende jaarwisseling en dan begint weer een nieuw jaar en een nieuwe KZA-serie.

Ik blijf graag op de hoogte van de bijeenkomsten

Ik meld me aan.

You have Successfully Subscribed!