Selecteer een pagina

Samen met de boswachter luisteren naar burlende herten. In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten.?De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen.?Dit bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen.?Dat is een schitterend oergeluid. Wilt u het burlen ook horen? Ga dan mee met de boswachter.

Er wordt gewandeld naar de wildobservatiepost in het rustgebied van De Dellen om naar het burlen te luisteren. En met een beetje geluk krijgen we het bronstspektakel ook te zien.?Wanneer we in de Wildobservatiepost zijn is het noodzakelijk dat we stil zitten en geen geluid maken,?zodat de dieren zich niet bewust zijn van onze aanwezigheid.
Tijd: Start om 16.30 uur. Duur: ca. 3 uur (tot in de duisternis).
Startlocatie: De parkeerplaats ?Erf van Daendels? aan de Nieuwe Zuidweg, nabij Epe en Heerde.

Routebeschrijving: vanaf de A50 Apeldoorn-Zwolle afslag 29 Heerde Wezep. Rechtsaf richting Wezep, over de A50, daarna linksaf afslag De Dellen = Nieuwe Zuidweg op. Na circa 3 km is links de parkeerplaats.

Vanuit Heerde de Elburgerweg uitrijden tot de T-kruising met de Nieuwe Zuidweg, op de T-kruising rechtsaf. Dan na ca. 1 km rechts de Parkeerplaats Erf van Daendels.

Opmerkingen:

  • Maximaal 20 deelnemers.
  • Trek donkere kleding aan en het is aan te bevelen om een verrekijker mee te nemen.
  • De duur van de excursie is afhankelijk van het succes.

Ik blijf graag op de hoogte van de bijeenkomsten

Ik meld me aan.

You have Successfully Subscribed!