Selecteer een pagina

Brouwerij Bohemean

Natuurlijk willen wij altijd de vorige bijeenkomst in kwaliteit overtreffen, maar dat is toch altijd een uitdaging, zeker na de sportieve challenge op de Zwolse parelbaan. We hebben trouwens veel veelbelovende talenten gezien (en nu alleen maar hopen dat die slechts veelbelovend blijven).

Aanstaande woensdag de 7e december worden jullie om 17.00 uur verwacht aan de Westerlaan 45 (rechts van het station) bij Brouwtheater Bohemean. Daar zal eigenaar Roland van Ark jullie in zijn brouwerij rondleiden en presentatie verzorgen over het brouwen van bieren. Vanzelfsprekend mogen jullie zijn merk ‘Zwolsch’ onmatig drinken.

Wij raden jullie daarom aan om op de fiets te komen.
Restaurant Het Weeshuys zal daarbij een onvervalst stamppotbuffet verzorgen vanwege de winter die in aantocht is. En om de feestvreugde nog wat te verhogen is mij door de fluisterpiet verteld dat de Sint er misschien ook wat zal hebben achtergelaten voor al die trouwe deelnemers van de KZA.

 

 

Foto’s:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.571474411656313&type=3

KZA bijeenkomst 12 oktober

Voor wie tijdens de laatste KZA-bijeenkomst helaas niet kon komen: het was een hele mooie rondleiding door een bijzonder museum in Nieuwleusen! We hadden niet verwacht zo’n bijzondere collectie geluidsdragers te zien en te horen. En de rondleider was zo enthousiast dat we hem moesten wijzen op ons vervolgprogramma bij Restaurant het Asje in Dalfsen, anders was hij nu nog steeds aan het praten. Kortom, een aanrader voor wie nog eens in Nieuwleusen komt en even wat tijd over heeft.

Omdat we proberen een en ander af te wisselen in ons programma, hebben we voor de eerstkomende ontmoeting – en dat is al snel – weer eens een sportelement ingebouwd. We gaan namelijk kennismaken met de padel-sport (spreek uit:paddEL); een kruising tussen tennis, squash en beachball dat met 4 man op een verkleind tennisveld wordt gespeeld. Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld en in de Spaanssprekende landen na voetbal de grootste sport.
Jullie worden op 12 oktober a.s. om 17.00 uur verwacht bij Padel Zwolle (bij DIFF, tegenover de hockeyvelden van HC Zwolle aan de middelweg 401. Marc Beunk zal ons uitleggen wat de bedoeling is en wat de regels en dan mogen we op een drietal velden aan de gang! Neem een paar sportschoenen mee en als je wilt ook een korte broek en shirt. Eigen keus om je in 3 kwartier in het zweet te werken 😉

Daarna hebben we vanaf 19.30 uur tafels gereserveerd bij Muziek en -eetcafe Woodies aan de Melkmarkt 34 in de stad. Daar kunnen we onze spierpijnervaringen met een verdiend drankje weer ouderwets uitwisselen. En een heerlijke hap natuurlijk.

Ook weer zin in?
Geef je dan per omgaande op via de onderstaande knop. (We moeten echt zeker weten wie er komen vanwege de reserveringen.)

KZA bijeenkomst 7 september

We worden dan in Nieuwleusen ontvangen door Theo Oortwijn in zijn grammofoonmuseum. Een wat? Een grammofoonmuseum.
Het programma begint na de koffie met een presentatie over de ontstaansgeschiedenis van de grammofoon waarbij ook apparaten gedemonstreerd. Daarna volgt de rondleiding door het museum, waarin wonderlijke apparaten te zien zijn waar je het bestaan niet van weet.

Je hoort weer muziek zoals die vroeger klonk. Ons zeer gewaardeerde lid Erik van Doorne zal ook nog het een en ander vertellen over de huidige stand van de techniek van de platenspelers en de productie van grammofoonplaten. Komende uit de muziek business zijn daar vast en zeker smeuïge verhalen bij.

Het programma duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna wordt het weer ouderwets gezellig dineren met een koel drankje in een nog vast te leggen gelegenheid bij of langs de weg naar Zwolle. Het wordt weer uitermate boeiend, dus geef je alvast op via de gebruikelijke weg

 

KZA Bijeenkomst 23 maart 2022

De activiteit van de bijeenkomst van 23 maart a.s. is bekend. We verwachten jullie dan allemaal om 17.00 uur bij Studio Ronald Westerhuis aan de Willemsvaart 20B in Zwolle. Ronald  is internationaal actief als maker van landschapskunst en abstracte sculpturen. Zijn werk is te vinden in de openbare ruimte, musea en particuliere kunstcollecties in de hele wereld. Een nationaal bekend werk van hem is het monument voor de slachtoffers van MH-17. Hij maakt vooral bijzondere grote ontwerpen van roestvrij staal. Echt de moeite waard. Wij mogen naar hem luisteren in zijn atelier. Vervolgens zullen we samen het glas heffen op het einde van de corona-maatregelen en samen bijpraten met een diner bij restaurant Humphrey’s aan de Melkmarkt!

Ik blijf graag op de hoogte van de bijeenkomsten

Ik meld me aan.

You have Successfully Subscribed!