Selecteer een pagina
 • wo
  07
  feb
  2018
  van af 17:00Omgeving Zwolle

  Wat hebben we gesmuld de 6e december! En dan te bedenken dat we die Marokkaanse gerechten allemaal zelf hebben klaargemaakt! De sfeer was uitstekend en fijn dat we weer twee potenti?le leden hebben mogen ontvangen. We hopen dat jullie je snel aanmelden Hilly en Erik.
  We sloten de avond af met een klein incidentje met kokend theewater. Peter meldt dat door het koelen erger is voorkomen, dat hij nog wat rode vlekken heeft en er geen brandblaren zijn. Gelukkig maar. Beterschap Peter.

  Zoals al aangekondigd is onze eerstvolgende bijeenkomst op 7 februari. De lokatie is nog niet vastgelegd dus die horen jullie nog. Zet in ieder geval de datum alvast in je agenda. De inhoud is al wel bekend. Onze eigen Trea ten Kate zal de avond verzorgen met haar boekpresentatie, en dat wordt boeiend!
  In 'Een kameel op de weg' neemt Trea de luisteraar mee op reis van Zwolle naar Dakar.

  Als je haar 10 jaar geleden had gevraagd naar haar favoriete vakantiebestemming, dan had ze geantwoord: Vlieland. Backpacken, bungeejumpen, wildwatervaren heeft ze nooit gedaan. Ze is zelfs nooit op Tienertoer geweest. Hoe is deze niet-zo-avontuurlijke Zwollenaar dan verzeild geraakt in een roadtrip van Zwolle naar Dakar? In haar boekpresentatie vertelt ze er alles over. Aan de hand van kleurrijke foto's en boeiende verhalen geeft ze je het gevoel dat je een stukje meereist van Zwolle door Europa naar Marokko, Mauritani? en Senegal en dwars door de zinderende hitte van de Sahara. De volgeladen Nissan Qashqai van Trea en haar partner Mahamadou Kebe steekt schril af tegen de zwaar beladen ezelskarretjes, oude bussen, volgeladen taxi's (met soms een schaap of een kameel op het dak) en rokende vrachtwagens die zij onderweg tegenkomen. Met gevoel voor humor beschrijft ze de uitdagingen bij de vele checkpoints en grensovergangen. Liefdevol vertelt ze over het warme onthaal door haar Afrikaanse schoonfamilie.

  Als we dan weer terug keren naar ons eigen kouwe kikkerlandje, sluiten we de boekpresentatie af met een oerhollands stamppotbuffet. Ach ja, het kan verkeren.
  Nu op naar de kerst, wellicht een witte. Dan een al dan niet knallende jaarwisseling en dan begint weer een nieuw jaar en een nieuwe KZA-serie.

 • wo
  11
  apr
  2018
  do
  12
  apr
  2018
  van af 17:00Herman Brood Experience, Blijmarkt in Zwolle.

  De tijd vliegt, het jaar is al weer bijna een kwartaal oud en we spoeden ons richting pasen. Voordat het zover is, ontmoeten we elkaar weer tijdens de eerstvolgende KZA-meeting op 11 april a.s. Hebben we de vorige keer bij de Hetebrij kunnen genieten van een reis door Afrika, deze keer blijven we dichter bij huis. Vanaf 17.00 uur verzamelen we ons bij de Herman Brood Experience van Ivo de Lange aan de Blijmarkt in Zwolle. Tegenover de Fundatie. Ivo is, behalve degene die zijn werk veelvuldig verkoopt en initiatiefnemer is van zijn bekende standbeeld, een oude vriend van Herman en heeft veel met Herman meegemaakt. Hij kan daarom prachtige anekdotes vertellen over deze roemruchte en veelzijdige Zwolse kunstenaar. Daar gaan we die bijeenkomst naar luisteren, onder het genot van een paar lekkere drankjes natuurlijk, geheel in de sfeer van Brood zelf. Na afloop is er vast veel bij te praten bij het gebruikelijke diner. We zijn nog in onderhandeling met een goede en passende gelegenheid in de buurt van de Experience. Daarover worden jullie zo snel mogelijk ge?nformeerd. Zet in ieder geval alvast de datum en de plaats in jullie agenda?s en meld je per omgaande aan! We zien er naar uit!

  ?

  Meer foto's klik hier.

 • wo
  20
  jun
  2018
  van af 17:00De steigers achter de fundatie

  Beste collega-KZA-ers,

  het mooie weer van de laatste week geeft hoop op een mooie zomer. Maar voor het zover is hebben we gelukkig nog een bijeenkomst van ons aller KZA. Er van uit gaande dat deze 3e woensdag in juni (de 20e) ook geweldige zonnige omstandigheden biedt, hebben we als bestuur weer gekozen voor een actief gebeuren, nou ja ?.. Na de presentatie van Thea in de Hetebrij (met buffet) en de verhalen van Ivo de Lange in de Herman Brood Experience (met diner in Uno) gaan we Donut-varen in de Zwolse grachten. Dat klinkt als kanovaren in de Vecht, maar gezien het feit dat er BBQ?s in het midden van die vehikels staan, zal het minder inspannend blijken. Bovendien gaan er naast de vleespakketten ook vloeibare versnaperingen mee, dus is het verstandig ook deze keer weer op de fiets te komen. Voor degenen die bij Wim van Welsem in de donut zitten: hij kan er mooie verhalen over vertellen. En dat is dan ook de bedoeling. Verhalen door en voor elkaar, om elkaar nog beter te leren kennen, in een ontspannen sfeer. En misschien kent er nog wel iemand een zeemanslied.

  Zien we jullie allemaal op de 20e? Om 17.00 uur bij organisator Hiawatha, op de steigers achter de Fundatie. ?En neem voor de zekerheid iets warms en waterdicht mee, want je weet maar nooit ?

  Maar nu eerst direct inschrijven hier op de mail of via de site, want het aantal plaatsen is beperkt.?

  Hartelijke groet namens het bestuur,

  Voor meer foto's, klik hier.

 • wo
  10
  okt
  2018
  van af 17:00Grandcafe Zuydt, Zwolle Zuid

  We gaan op 10 oktober genieten van een presentatie over hoe je een goed biertje brouwt. We gaan luisteren naar Rowan Huigen, brouwer van De Witte Leeuw-bier. Gewapend met een klein brouwketeltje en een grote ervaring en met? idem enthousiasme zal hij ons meenemen in de geheimen van zijn hobby/vak. En we kunnen natuurlijk het een en ander proeven. Als klap op de vuurpijl zullen we een hapjesbuffet genieten dat wordt begeleid door bier.

  Dit alles vindt plaats in Grandcafe Zuydt, jawel in Zwolle-Zuid, vlak achter het winkelcentrum. Kom zoveel mogelijk op de fiets zou ik zeggen, maar meld je eerst via de link of knop op onze site aan, zodat we tijdig weten met zijn hoevelen we zijn. Gezellig om jullie weer te zien en de laatste flarden van de vakantieverhalen nog te horen!

  Mede namens de Wimmen van het bestuur,

  Marcel Douma

 • wo
  12
  dec
  2018
  van af 17:00Voorstraat 100 Kampen
  Wat gaat de tijd snel; zo snel zelfs dat jullie voorzitter het idee heeft dat de vorige bijeenkomst nog maar net geleden is, dus dat er nog geen haast is met de uitnodiging voor de nieuwe. Maar dat was niet een juiste gedachte, want als het goed is hadden jullie de 12e december al in de agenda gezet. En dat is volgende week woensdag.
  Op die dag is er weer een hele interessante meeting: GEEN BIER DEZE KEER MAAR SIGAREN. We worden in Kampen uitgenodigd door sigarenfabriek ‘De Olifant’, om daar rondgeleid te worden. Het is een van onze meest authentieke oud-Hollandse ambachten en de fabricage van een internationaal erkend topproduct.
  We hebben dit buiten hun openingstijden kunnen regelen en het is niet voor iedereen weggelegd, dus is het is een speciale gelegenheid die wordt geboden, dus zorg dat je er bij bent. Meld je daarom direct aan via onderstaande knop. Je dient je uiterlijk om 17.30 u bij de winkel aan de Voorstraat 100 te melden.
  Na de rondleiding en het beantwoorden van jullie vragen gaan we naar Oudestraat 196, een andere speciale gelegenheid; daar is het Chinese Specialiteitenrestaurant Happy Garden gevestigd. Daar genieten we een Live Cooking & Luxury Buffet, met natuurlijk weer de nodige liquide versnaperingen. Een goede gelegenheid om elkaar weer te zien, te spreken, elkaar goede feestdagen te wensen en te toosten op het mooie nieuwe ‘verenigingsjaar’ 2019.

De vergaderdata van het KZA bestuur zijn:  4 februari, 30 maart, 29 juni en 14 september en 2 november.

De leden kunnen agendapunten aanleveren voorafgaand aan de vergadertijdstippen.

Ik blijf graag op de hoogte van de bijeenkomsten

Ik meld me aan.

You have Successfully Subscribed!